maandag 11 mei 2009

Open Source Coöperation

Openbare themabijeenkomst van het Laboratorium voor de Tussentijd op 28 mei 2009:

Het architectuurbureau Beelding lanceert de Open Source Coöperatie: de woningbouwcoöperatie 2.0, zonder bezit. Zij introduceert daarmee een nieuw gereedschap ter stedelijke ontwikkeling. Deze coöporatie wordt digitaal beheerd; via het internet kan iedereen meedenken met en ontwerpen aan onderwerpen als openbare ruimte, woningbouw, wijkvoorzieningen etcetera. Op die manier dient deze digitale coöperatie als democratische voedingsbodem voor wijktransformatie.Voor uiteenlopende organisaties en individuen uit de wijk en stad is de Open Source Coöperatie hét overkoepelende orgaan voor de digitale wijkgemeenschap die zich wil mengen in het debat rond stedelijke transformatieplannen van bijvoorbeeld de Haagse herstructureringswijk Transvaal.

Naast de mogelijkheid om op elkaar te reageren, elkaar te inspireren, stimuleren, te interveniëren of zelf plannen te maken, schept de Open Source Coöperatie ook helderheid en laagdrempeligheid in de chaos van alle verschillende plannen rond de wijkvernieuwing. Door een ‘geontjargoniseerd’ vragenscript á la StemWijzer te introduceren krijgen zowel leken als deskundigen een tool als houvast in de zee van plannen die er in en voor de wijk zijn. Op deze avond wordt 'work in progress' gepresenteerd en krijgen deskundigen en publiek de kans hierop te reageren. Met reakties van o.a. Dennis Kaspori (architect, The Maze Corporation), Hans Karssenberg (STIPO) en woningcorporatie Staedion (ovb) o.l.v. Mark van de Velde.

datum en tijd: 28 mei, 19.30 uur inloop, 20.00 uur start
info en reserveren: laboratorium@optrektransvaal.nl
locatie en OV: Kockstraat 36A, 2571 TH Den Haag, bereikbaar vanaf Den Haag CS tram 6 richting Leyenburg halte Paul Krugerlaan en tram 12 richting Vrederust halte Paul Krugerlaan

meer info www.hoteltransvaal.com/lab

Geen opmerkingen:

Een reactie posten