maandag 7 september 2009

OFF THE GRID!

OPEN INNOVATION CAPITAL IN PAKHUIS DE ZWIJGER

Donderdag 17 september is er weer een nieuwe bijeenkomst van Open Innovation Capital. Dit keer zijn we te gast bij Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, met dank Onno Warns en Egbert Fransen.



Het thema is 'Off the grid’

Hoe zouden we ons werk inrichten, hoe zouden we willen wonen en hoe zouden we communiceren als we ons even los zouden kunnen maken van alle bestaande providers van bedrijfspanden, woningen, telecom, energie, communicatietechnologie en even geen rekening houden met richtlijnen, regelgeving en voorwaarden van de overheid?

‘Off the Grid’ is een expertmeeting - experts op het gebied van wonen, werken en burgerschap. Wij met elkaar dus.

Wat gaan we doen?
We nemen een stuk grond - Buiksloterham, tussen Overhoeks en NDSM - en laten daar - onder leiding van community deskundige Maarten Bruns - al onze ideeën en ambities op los. Die ideeën en ambities dikken we in tot een visie en plan en we maken daar een flitsende presentatie van. Afzender: iedereen die aan het plan heeft meegewerkt.

De pitch!
Bureau Noordwaarts - coalitie van Stadsdeel Noord en de gemeente Amsterdam - heeft een pitch uitgeschreven voor de Buiksloterham. In de maand september worden marktpartijen - ontwikkelaars en corporaties – gevraagd een plan in te dienen. Op de site van Noordwaarts staat in honderden pagina’s geschreven waar en onder welke voorwaarden ontwikkeld mag worden.

Eind september (op de laatste deadline van de pitch) nodigen we Noordwaarts uit voor de presentatie van 'Off the Grid' in het nieuwe onderkomen van Van Dijk & Co en Neef Louis in de Buiksloterham.

Onze boodschap: ontwikkelen met eindgebruikers, zo kan het ook!

Off tthe Grid! Buiten de geijkte paden, gebruik maken van onbenutte capaciteit van talloze experts. New skool gebiedsaanpak op open source leest geschoeid.

Kijk ook op: www.dezwijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten